HTML

Harc az elhízás ellen

Friss topikok

Címkék

Archívum

The week so far...

2012.11.08. 22:58 oranje

Az első posztban említettem, hogy drasztikus változást hozott az étrendemben is a tény, hogy elkezdtem edzeni és futni. Kelés után az első dolgom, hogy megiszok egy fehérje turmixot. Majd miután kezdek magamhoz térni, mindennap egy finom, kiadós, egészséges reggelivel nyitom a napot. Általában teljeskiőrlésű kenyeret/kétszersültet kenek meg kis cottage cheese-zel, és sovány sonkával, paradicsommal, paprikával eszem. Vagy egy jó rántotta, esetleg tönkölykocka a reggelim. Utána vagy edzés a bátyámmal, aki egyben az edzőpartnerem, vagy suli. Edzés után megiszom a jól megérdemelt fehér turmixom, majd olyan 12-13 körül jöhet az ebéd. Az elmúlt időszakban olyan jobbnál jobb ételeket ettem mint, rizs+uncle bens szószos csirkemell, brokkoli+majorannás csirkemell, rakott karfiol, rántott sajt és társaik. Próbálok minél változatosabban, táplálóbban és egészségesen enni. Uzsonnára jöhet nyers zöldség/cottage cheese/gyümölcs/kétszer sült/tonhal stb. Vacsira pedig natúr sovány túró gránát alma magokkal. Vagy sovány sonka magában. Ha napközben nassolhatnékom támad, akkor egyszerűen elropogtatok egy kis natúr mogyorót vagy mandulát. Mindkettő rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz és nagyon egészségesek. Ha az adott napon nem volt edzésem, akkor a vacsora fehérje turmix. Egy nap max. 2 turmixot iszok. Ha van edzés akkor edzés után, ha nincs akkor este vacsi helyett. Ezzel az étrenddel jelenleg csökkentettem a kalória bevitelt, hogy elinduljon a fogyás, magas fehérje tartalma miatt remélhetőleg az izmaim nem csökkennek túl sokat, és mivel sok gyümölcsöt,zöldséget eszek, megfelelő mennyiségű mikro tápanyaghoz is jutok. Ez az alaptervem, a blogon akarom vezetni többek között magamnak is, hogy mennyire sikerül ezt betartanom.

A mai nappal, azaz csütörtökkel ( nov. 8 ) fogom kezdeni.

Reggelire fehérje turmix(117kcal)+kétszersült(151kcal) megkenve fűszeres zsírszegény cottage cheese(33kcal)-zel és finom pulykasonkával(40kcal). Negyed csomag mandula(~25g 150kcal).

Comb-vádli-mell edzés a testnevelés óra keretein belül, sajnos nem tudtam magammal vinni turmixot. ( 1,5 órás edzés )

Ebédre rántott sajt, fél adag sültkrumpli, almapaprika. Nem a legjobb, de a suli menzából próbálom a lehető legtöbbet kihozni. (~500kcal)

Uzsonnára 1 kocka 75% kakaótartalmú csoki (~10g 60kcal), illetve egy csomag pulykamellsonka magában(122kcal).

Vacsorára zsírszegény natúrtúró (~100kcal)+gránátalma magvak(~125kcal).

A nap folyamán így durván elfogyasztottam ~1400kcal-t ami eléggé jónak mondható, tekintve, hogy emellé edzettem, tanultam, és abszolút nem éreztem egész nap se fáradtnak se éhesnek magam. Ja, és ami még az étrend része, hogy abszolút nem iszok cukros löttyöket és egyéb szarokat, szigorúan mentesásványvízen élek. Szóval kb így szokott kinézni egy napi étkezésem, próbálom betartani, van mikor jobban megy, van mikor kevésbé, és a hét legszebb pillanata, az a "csaló" étkezés, heti egyszer ugyanis engedélyezett egy étkezés, amikor azt eszek, amit jónak látok :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oranjenapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr464898061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása